Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Centrul Recuperare Neuromotorie "Pruncul Isus"


Centrul de Recuperare Neuromotorie "Pruncul Isus" Medias a fost gandit ca un serviciu de recuperare complexa medico-sociala pentru copiii cu dizabilitati neuromotorii din Medias si localitatile limitrofe, unde beneficiarii sa poata accesa gratuit serviciile, sa beneficieze de un tratament nediscriminatoriu, suportiv si de buna calitate.
Scopul acestui proiect este acela de a oferi o viata mai buna copiilor cu dizabilitati si familiei acestora, de a facilita accesul la informatii specifice persoanei cu dizabilitati, de a le oferi spijin si consiliere sociala si de a le oferi posibilitatea sa urmeze tratamente medicale recuperatorii de buna calitate.

Beneficiarii:

Beneficiarii sunt copii si tineri cu dizabilitati domiciliati in Medias si localitatile limitrofe precum si in alte localitati din judetele Sibiu, Alba si Mures.

Criteriile utilizate pentru includerea lor in program sunt urmatoarele:
-existenta unui grad de handicap certificat
-existenta unei recomandari medicale de la un medic specialist pentru serviciile de recuperare
-indicatii in planul de recuperare (anexa certificatului de persoana cu handicap) cu privire la recuperare
-pentru accesarea serviciilor de sprijin material, beneficiarul trebuie sa fie minor, persoana cu handicap si sa aiba o situatie familiala dificila (venituri reduse, numar mare de membri de familie, lipsa suportului familial, familie monoparentala, familie disfunctionala, etc.)

Servicii de asistenta sociala si medicala acordate

1. Servicii de recuperare medicala: consultatii medicale de specialitate, kinetoterapie, fizioterapie (electroterapie)
2. Servicii sociale: servicii cu caracter primar: identificarea nevoilor individuale, familiale si de grup; activitati de informare asupra drepturilor si obligatiilor legale; actiuni de constientizare si sensibilizare sociala; masuri si actiuni de sprijin pentru mentinerea in comunitate a persoanelor cu dizabilitati; activitati si servicii de consiliere sociala si psihologica, activitati de socializare; masuri si actiuni pentru prevenirea sau limitarea situatiilor de dificultate sau vulnerabilitate care pot duce la marginalizare sau excluziune sociala.
3. Alte servicii sociale: activitati de socializare organizate cu beneficiarii si familiile acestora cu ocazia zilei de grupuri de suport atat pentru parinti cat si pentru copii; ajutor material. Servicii de logopedie si terapie a limbajului: dezvoltarea capacitatii de comunicare verbala si nonverbala; urmarirea respiratiei; auzul fonematic; limbajul verbal si nonverbal, motricitatea; coordonarea ochi-mana, performanta cognitiva; socializarea fiecarui copil in parte.