Radio Blaj Caritas Mobilitate Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site
    Pr. Nicoale Anusca

Pr. Nicolae Anusca - noul Presedinte ales pentru CCR

In data de 13 octombrie 2010, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Director, au avut loc alegerile statutare pentru funcţiile de conducere ale Confederaţiei Caritas România. Pr. Nicolae Anuşcă a fost ales în funcţia de Preşedinte, iar Dna Terezia Tündér Löchli în cea de Vicepreşedinte pentru un mandat de cinci ani a cărui exercitare va începe la 1 ianuarie 2011..

Născut în 1972, Pr. Nicolae Anuşcă este Director al Asociaţiei Caritas Mitropolitan Greco Catolic Blaj din anul 1997. Absolvent al Facultăţii de Teologie, a obţinut diploma în domeniul Doctrinei Sociale a Bisericii şi a fost hirotonit preot în anul 1995. In anul 2009 a urmat un curs de calificare si specializare in domeniul Managementului Serviciilor Sociale la Univeristatea Romano-Germana Sibiu. In perioada 1999 – 2005 Pr. Nicolae Anuşcă a fost Vicepreşedinte al Confederaţiei Caritas România. In ultima perioada indeplineste o serie de responsabilitati la nivelul central al Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolica fiind membru în mai multe Comisii Sinodale din cadrul Arhiepiscopiei Majore.

Dna Terezia Tündér Löchli este Director al Organizaţiei Caritas Satu Mare din anul 2003, având o experienţă de lucru în Caritas înca din anul 1994. Licenţiată în ştiinţe economice la Timişoara, a participat de-a lungul carierei la sesiuni de formare în comunicare - Fundaţia Gordon Budapesta, management organizaţional - Caritas Linz, Managmentul Instituţiilor Sociale - Universitatea de Ştiinţe Sociale Freiburg şi Universitatea Iezuiţilor Budapesta, curs de pedagogie.

Confederaţia Caritas România funcţionează între cele două conferinţe anuale ale Consiliului Director cu un Birou Permanent format din Preşedinte, Vicepreşedinte şi Director Executiv.